Grillad melon med aprikoskräm och nötkex

Grillad melon med aprikoskräm och nötkex.

Publicerat:

Tillagningstid:

En härlig grilldessert för sommaren med fruktig sötma och krisp.

Ingredienser

4portioner

  • ½
    vattenmelon
  • havssalt

Aprikoskräm

  • 10
    aprikoser, blötlagda
  • 1dl
    havregrädde
  • ½
    citron, saften
  • 1tsk
    kakaopulver
  • 2krm
    havssalt
  • 1msk
    smält kokosfett

Nötkex

  • 1dl
    solrosfrö
  • 1dl
    pumpafrö
  • 1tsk
    solrosfrösmör
  • 2tsk
    jordnötssmör
  • 4msk
    rismjölk eller havremjölk
  • 1krm
    havssalt

Så lagar du

Skär vattenmelonen i 2 centimeter tjocka skivor och skär bort skalet.

Aprikoskräm

1. Sila av aprikoserna.

2. Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en slät smet.

Nötkex

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Mortla solrosfrö och pumpafrö till stora smulor. Eller kör i matberedare.

3. Blanda alla ingredienserna i en skål med en sked. Lägg på ena hälften av ett bakplåtspapper och vik den andra delen över.

4. Kavla smeten tunt. Dra bort pappret från ena sidan och baka på plåt i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna något innan servering så att den stelnar ordentligt.

Servering

1. Se till att det är bra glöd på grillen eller att grilljärnet är riktigt varmt. Strö lite lite salt på melonen.

2. Grilla på grillen eller grilljärnet i en halv minut på vardera sida. De ska få ränder innan man vänder.

3. Lägg upp på tallrik och servera direkt. Spritsa aprikoskrämen över melonen och toppa med frökexen.

Dela det här receptet med dina vänner!