Grillad och glaezad ibericogris med singaporenudlar

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

När Singapores grand prix i Formel 1 går av stapeln, körs det på kvällstid. Det har gjort att just singapore noodles från nattmarknaden har blivit en favorit. Detta är vår familjs egen tappning där vi även lagar till spansk Iberico-gris (secreto) som är en fin och prisvärd styckdetalj.

Ingredienser

4 portioner

  • Iberico secreto-kött, ca 150 g per person
  • 60 g
    böngroddar
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    schalottenlök
  • 1 knippa(or)
    salladslök
  • ½
    gul lök
  • 2
    sivripaprikor
  • 180 g
    tunna risnudlar
  • 1
    ägg
  • 2 tsk
    dashipulver
  • 1 msk
    curry
  • 1 tsk
    gurkmeja
  • 2 msk
    olja med neutral smak att steka i
  • 1 tsk
    salt
  • 2 tsk
    strösocker
  • 1
    lime, saften

Glaze till iberico-kött

  • 1 dl
    flytande honung
  • ½
    lime, pressad
  • ¾ dl
    japansk soja
  • 1 msk
    sesamolja
  • 1 msk
    rapsolja
  • 3 msk
    muscovadosocker
  • 2 msk
    söt chilisås
  • 1 msk
    hotsauce (typ sriracha eller sambal oelek)
  • 1
    vitlöksklyfta, finriven
  • 1 nypa(or)
    svartpeppar

Så lagar du