Grillad portabello med örtsmör

Svamp i folie

Publicerat:

Tillagningstid:

Grillad svamp med smakrik fyllning blir en häftig start på middagen. Om du inte vill grilla kan du steka svampen i 225 grader i ugnen i 6–7 minuter.

Ingredienser

4portioner

  • 4 stora portabellosvampar eller 8 skogschampinjoner
  • 75g
    smör, rumsvarmt
  • 2
    vitlöksklyftor, färska
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1tsk
    pressad saft av citron
  • 1msk
    finhackad färsk rosmarin
  • 2-3krm
    salt
  • 1krm
    nymalen svartpeppar
  • ugnsfolie

Servering:

  • vitt bröd

Så lagar du

1. Blanda smöret med pressad vitlök, citronskal och- saft tillsammans med rosmarin. Ta bort foten ur svamparna.

2. Forma fyra ”skålar” av kraftig aluminiumfolie och lägg en svamp i varje. Salta och peppra. Fördela smöret och lägg det hela på den varma grillen. Sätt på lock och låt svampen baka tills den är genomstekt och smöret smält, 6-10 min.

3. Låt det hela svalna en smula och servera, ev med lite bröd.

Dryckestips

2015 Jacob’s Creek Semillon Chardonnay, Australien
Nr 16434, 69 kr

eller

2015 Fleur du Cap Chardonnay, Sydafrika
Nr 2015, 100 kr

Alkoholfritt:
2013 Rawson’s Reatreat Semillon Chardonnay, Australien
Nr 1911, 55 kr

Dela det här receptet med dina vänner!