Grillad radicchio med vinägrett och grönmögelost

En grå tallrik med grillad radicchio, sallad med päron, nötter och kryddor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Stora smaker på en liten grill. Varför begränsa sig till grillkorv när man kan göra en lyxig vegetarisk rätt som bjuder på stora smaker!

Ingredienser

4portioner

Sallad

  • 1st
    stor raddichio (eller rosésallad)
  • 1st
    päron i klyftor
  • 1dl
    röstade hasselnötter (grovt hackade)
  • 1dl
    grönmögelost t.ex. Blå Kornblomst

Vinägrett

  • 4msk
    olivolja
  • 2msk
    citronsaft, gärna från grillad citron
  • 1msk
    honung
  • ½tsk
    havs- eller flingsalt
  • 1krm
    svartpeppar (nymalen)

Så lagar du

1. Vänd ihop vinägretten genom att blanda alla ingredienser.

2. Klyfta radicchion men låt stammen hålla ihop klyftorna. Pensla den med olivolja och grilla den på hög värme tills den bara precis ”säckar ihop” lite.

3. Arrangera salladen på en tallrik ringla över vinägretten, toppa med päron, hasselnötter och smulad ost. Droppa över resterande dressing och dra ett varv med svartpepparkvarnen över.

Tips

Självklart kan man laga denna härliga rätt i en panna på spisen eller på vilken grill som helst!

Dela det här receptet med dina vänner!