Grillad Reuben-macka

Grillad Reuben-macka

Publicerat:

Tillagningstid:

Varma mackor med ost som smälter och kanske blir sådär knaprig i kanterna, så enkelt, så gott! /Susanne

Ingredienser

2portioner

  • 4 skivor
    bröd (surdegsbröd eller rågbröd)
  • 1tsk
    fransk senap
  • 100g
    rimmad oxbringa, hackad eller pastrami (skivad)
  • 4msk
    surkål
  • 4 skivor
    lagrad hårdost
  • smör till stekning

Dressing

  • 1dl
    majonäs
  • 1dl
    crème fraiche
  • 2msk
    chilisås eller ketchup
  • 2msk
    pickles, hackad
  • salt
  • tabasco
  • riven pepparot

Till servering

  • pickles eller hel saltgurka
  • senap

Så lagar du

  1. Blanda samtliga ingredienser till dressing.
  2. Smöra brödet på ena sidan, bred senap (eller dressing, om du föredrar det) på andra sidan.
  3. Lägg på kött, surkål och ost. Toppa med den andra brödskivan, smöret uppåt.
  4. Stek gyllene i stekpanna tills osten smält och ytan är vackert gyllene. Servera med saltgurka eller pickles.

Dela det här receptet med dina vänner!