Grillad Reuben-macka
Publicerat:
2021-11-17Tillagningstid:
Varma mackor med ost som smälter och kanske blir sådär knaprig i kanterna, så enkelt, så gott!
/Susanne
Ingredienser
2portioner
- 4 skivorbröd (surdegsbröd eller rågbröd)
- 1tskfransk senap
- 100grimmad oxbringa, hackad eller pastrami (skivad)
- 4msksurkål
- 4 skivorlagrad hårdost
- smör till stekning
Dressing
- 1dlmajonäs
- 1dlcrème fraiche
- 2mskchilisås eller ketchup
- 2mskpickles, hackad
- salt
- tabasco
- riven pepparot
Till servering
- pickles eller hel saltgurka
- senap
Så lagar du
- Blanda samtliga ingredienser till dressing.
- Smöra brödet på ena sidan, bred senap (eller dressing, om du föredrar det) på andra sidan.
- Lägg på kött, surkål och ost. Toppa med den andra brödskivan, smöret uppåt.
- Stek gyllene i stekpanna tills osten smält och ytan är vackert gyllene. Servera med saltgurka eller pickles.