Grillad röding med senapskräm

Grillad röding med senapskräm.

Publicerat:

Tillagningstid:

Helgrillad fisk är något av det mest tacksamma att lägga på grillen. Röding är enkel att grilla och fylls här med persilja, citron och smör för att lyfta smakerna. Saftigt och mycket gott!

Ingredienser

4portioner

  • 2
    rödingar, á 400 g (hela, urtagna fiskar)
  • 1
    citron
  • 1knippa(or)
    bladpersilja
  • 50g
    smör
  • salt och svartpeppar

Senapskräm

  • 1burk(ar)
    créme fraiche, 250 g
  • 1msk
    dijonsenap
  • skal från 1 citron
  • salt och svartpeppar
  • 2-3msk
    fin olivolja

Så lagar du

1. Skär några snitt genom skinnet i fisken med ett par centimeters mellanrum.

2. Skiva citronen och pilla ner en citronskiva, lite smör och persilja i varje snitt.

3. Salta och peppra på in- och utsida. Fyll ”magen” med persilja, smör och resterande citronskivor.

4. Lägg fisken på grillen i indirekt värme och grilla i cirka 20 minuter under lock, tills köttet släpper från benen.

5. Gör senapskrämen. Blanda créme fraiche med senap och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner lite god olivolja.

6. Servera rödingen med färskpotatis och senapskräm.

Dela det här receptet med dina vänner!