Grillad sallad med lammstek, olivtapenad och mjuka tunnbröd

Grillad sallad med lammstek, olivtapenad och mjuka tunnbröd

Publicerat:

En vackert gyllengrillad sallad tillsammans med mör lammstek och hemgjord olivtapenad.

Ingredienser

6–8 portioner

Lamm

  • 1 st
    svensk urbenad lammstek
  • 1 st
    citron
  • 3 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 kvist(ar)
    rosmarin
  • 2 kvist(ar)
    citrontimjan
  • salt och peppar

Grillad sallad

  • 1 st
    fänkål
  • ½
    spetskålshuvud
  • 1 st
    aubergine
  • 1 st
    zucchini
  • 3 st
    buntlök
  • 2 st
    röda avlånga paprikor
  • 10 st
    rädisor
  • 400 g
    tomater i olika färger
  • 1 st
    granatäpple
  • 1 knippa(or)
    bladpersilja
  • 2 kvist(ar)
    citrontimjan
  • 1 st
    citron
  • 3 msk
    olivolja
  • 2 msk
    granatäpplesirap
  • salt och peppar

Olivtapenad

  • 2 dl
    urkärnade svarta oliver
  • 1 st
    citron, skal av halva och all saft
  • 5-6 st
    sardellfiléer
  • 2 msk
    kapris
  • ½
    grön chili
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 dl
    riven färsk parmesan
  • 1 dl
    hackad bladpersilja
  • 1 dl
    olivolja
  • salt

Mjuka tunnbröd

  • 50 g
    jäst
  • ca 3 dl
    vatten
  • ca 8 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    salt
  • 2 msk
    olja + olja till stekning

Vitlökssås med cashewnötter

  • 3 dl
    matlagningsyoghurt
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • ½ st
    saften av citronen
  • ½ tsk
    salt

Så lagar du