Grillad sallad med lammstek, olivtapenad och mjuka tunnbröd

Grillad sallad med lammstek, olivtapenad och mjuka tunnbröd

En vackert gyllengrillad sallad tillsammans med mör lammstek och hemgjord olivtapenad.

Ingredienser

6–8 portioner

Lamm

  • 1 st
    svensk urbenad lammstek
  • 1 st
    citron
  • 3 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 kvist(ar)
    rosmarin
  • 2 kvist(ar)
    citrontimjan
  • salt och peppar

Grillad sallad

  • 1 st
    fänkål
  • ½
    spetskålshuvud
  • 1 st
    aubergine
  • 1 st
    zucchini
  • 3 st
    buntlök
  • 2 st
    röda avlånga paprikor
  • 10 st
    rädisor
  • 400 g
    tomater i olika färger
  • 1 st
    granatäpple
  • 1 knippa(or)
    bladpersilja
  • 2 kvist(ar)
    citrontimjan
  • 1 st
    citron
  • 3 msk
    olivolja
  • 2 msk
    granatäpplesirap
  • salt och peppar

Olivtapenad

  • 2 dl
    urkärnade svarta oliver
  • 1 st
    citron, skal av halva och all saft
  • 5-6 st
    sardellfiléer
  • 2 msk
    kapris
  • ½
    grön chili
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 dl
    riven färsk parmesan
  • 1 dl
    hackad bladpersilja
  • 1 dl
    olivolja
  • salt

Mjuka tunnbröd

  • 50 g
    jäst
  • ca 3 dl
    vatten
  • ca 8 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    salt
  • 2 msk
    olja + olja till stekning

Vitlökssås med cashewnötter

  • 3 dl
    matlagningsyoghurt
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • ½ st
    saften av citronen
  • ½ tsk
    salt

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg