Grillad sparris med pesto och parmesanchips

Grillad sparris med pesto och parmesanchips.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gör som Dag Tjersland och låt den grillade sparrisen vältra sig i pesto och parmesan.

Ingredienser

4portioner

Pesto

  • 2½-3kruk(or)
    basilika
  • 3msk
    pinjekärnor
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2tsk
    flingsalt
  • dl
    olivolja
  • dl
    riven parmesan

Ramslökssmör

  • 100g
    smör
  • 5
    blad färsk ramslök

Parmesanchips

  • parmesan efter önskemål

Grillad sparris

  • 1knippa(or)
    grön sparris
  • ½msk
    fin olivolja
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar

Så lagar du

Pesto

1. Rosta pinjekärnor på medelvärme i en torr stekpanna. Var försiktig så det inte bränns vid.

2. Krossa pinjekärnorna i mortel tillsammans med vitlöken.

3. Skölj basilikan och torka försiktigt.

4. Mortla basilikan tillsammans med pinjeblandningen.

5. Häll i lite olivolja  och parmesan i taget och smaka av till dess du är nöjd med smaken.

Ramslökssmör

1. Dela smöret i tärningar och låt stå framme till rumstempererat.

2. Skär ramslöken grovt och kör tillsammans med smör i köksmaskin till fin, ljusgrön färg. Sätt åt sidan.

Parmesanchips

1. Finriv parmesanen över ett bakplåtspapper. Se till att det är ett jämnt, tätt lager.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Använd inte varmluft.

3. När du satt in plåten, sänk till 160 grader.

4. Tag ut plåten när parmesanen har smält och är gyllenbrun.

Grillad sparris

1. Bryt eller skär av botten på sparrisen. Skala. Dela på mitten om sparrisen är stor.

2. Pensla med olivolja så att sparrisen inte fastnar på grillen. Grilla till vackert mönster. Strö över flingsalt och nymald peppar.

3. Lägg upp den varma sparrisen på ett fat. Dutta pesto runt om och ha ramslökssmör på toppen.

4. Pressa över några droppar citron och lägg på parmesanchips.

Dela det här receptet med dina vänner!