Grillad sparris med ramslöksmajonnäs

Grillad sparris med ramslöksmajonnäs

Publicerat:

Tillagningstid:

Sparris som är så gott på grillen! Servera med smakrik parmesan och ramslöksmajonäs. Använd en stavmixer för att undvika en sprucken majonäs.

Ingredienser

8portioner

  • ca 40st
    grön sparris
  • 2msk
    olivolja - till stekning/grillning
  • ca 10-15st
    ramslöksblad
  • 2st
    äggulor
  • 2tsk
    vitvinsvinäger
  • 1tsk
    vatten
  • 1tsk
    salt
  • 2dl
    rapsolja eller solrosolja
  • 1dl
    riven färsk parmesan (eller annan stark hård ost)
  • salt och peppar

Så lagar du

  1. Bryt av den nedersta delen på sparrisen för att bli av med den fiberrika delen. Gnid in sparrisen i olivolja och lite salt. Grilla eller stek den i en het stekpanna så att den blir lite lätt ”sotad”.

  2. Stek ramslöken i lite raps eller solrosolja tills den är mjuk. Låt den svalna något och lägg den sedan i ett mixerglas eller ett litersmått tillsammans med äggulor, vinäger, vatten och salt. Mixa med en stavmixer tills det är slätt. Fortsätt att mixa i oljan sakta tills du har en tjock majonnäs.

  3. Lägg den grillade eller stekta sparrisen på ett fat. Ringla över majonnäs och toppa med riven parmesan eller annan riven stark hårdost.

Dela det här receptet med dina vänner!