Grillad sparris med rostad vitlöksdressing

Tid:

sparrisar mm på fat

Tid:

När man rostar eller grillar grönsaker plockar man fram söta karamelltoner i sina ingredienser. Vitlöken blir mindre skarp i smaken och sparrisens smaker förstärks på ett utmärkt vis. Dressingen kan men fördel användas till andra rätter, nykokt färskpotatis eller andra grillade grönsaker till exempel.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    grön sparris
  • ½ dl
    rostade marconamandlar, eller andra rostade nötter
  • ca 100 g
    lagrad getost eller smakrik manchego
  • 2-3 msk
    vitlöksvinägrett

Vitlöksvinägrett

  • 1 st
    vitlök av sorten King solo
  • 4 msk
    smakrik olivolja
  • 1 msk
    rödvinsvinäger
  • 1 msk
    citronsaft
  • ½ tsk
    salt
  • svartpeppar

Så lagar du