Grillad Teriyakiaubergine med fetaost, lime och granatäpple

Grillad Teriyakiaubergine med fetaost, lime och granatäpple

Ingredienser

4portioner

  • 2-3
    aubergine

marinad/glaze

  • 1dl
    teriyakisås
  • 1-2tsk
    harissa eller sambal oelek
  • 1
    lime, det gröna av skalet rivet och saften alt 1 stjälk citrongräs, hackad och mortlad

Till servering

  • 200g
    fetaost
  • 1dl
    granatäpplekärnor
  • ½dl
    granatäpplesirap
  • 1dl
    rökt eller rostad mandel, hackad
  • 1msk
    färsk mynta, strimlad
  • 1
    lime, i klyftor

Så lagar du

1. Halvera eller skär aubergine i 3-4 cm tjocka skivor på längden eller tvären. Skär ett rutmönster i snittytorna.

2. Blanda samtliga ingredienser till marinad, lägg ner aubergineskivorna och låt marinera ca 30 minuter.

3. Förbered grillen 50/50-metoden - hög värme på ena sidan och låg värme på den andra.

4. Grilla skivorna tills de fått vacker yta på den varma sidan, lägg dem på den svalare sidan av gallret och låt dem bli mjuka igenom. Lägg upp på fat, smula över fetaost och toppa med resterande ingredienser.

Dela det här receptet med dina vänner!