Grillad toast med vispad ricotta och grillade aprikoser
Publicerat:
2021-08-30Tillagningstid:
En fräsch morgonmacka med fruktiga inslag.
Ingredienser
4portioner
- 4skiva(or)vitt bröd
- 250gricotta
- 4staprikoser (eller 2 persikor)
- 0,5dlpistagenötter
- efter smakflytande honung
- efter smakfärsk mynta eller timjan
- 1stcitron, zesten
Så lagar du
- Vispa ricotta med elvisp eller ballongvisp i några minuter så den är riktigt fluffig.
- Vänd ner citronzest. Ställ åt sidan.
- Hacka en handfull pistagenötter.
- Hetta upp en grillpanna.
- Dela aprikoser på hälften eller skär persika i klyftor och grilla några minuter på båda sidor så de mjuknar och får färg. Lägg åt sidan.
- Grilla brödet på samma vis.
- Klicka på vispad ricotta, toppa med grillad frukt, pistagenötter och ringla över honung.