Grillad vårkyckling med nässlor och ramslök
Publicerat:
2016-04-29Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2stvårkycklingar
- 1citron
- 2stbuntlökar
- 100gbladspenat
- 100gnässlor
- 500gfärskpotatis
- 12skiva(or)grön sparrisar
- ca 20blad ramslök
- 1liten knippe dill
- ca 4mskgod kallpressad olivolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Gnid in kycklingarna i pressad citron, salt och lite olivolja och låt dem ligga i en plastpåse och marinera i ca 1 timme.
2. Sätt ugnen på 80 grader och stek kycklingen i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, ca 1 timme. Mät med en termometer i låret.
3. Låt kycklingen svalna. Grilla den färdigstekta kycklingen på en het grill tills du får vacker färg och servera genast.
4. Koka upp vatten och blanchera bladspenaten och nässlorna hastigt, ca 30 sekunder. Häll av vattnet och lägg nässlor och spenat i ett högt glas och mixa till en slät kräm tillsammans med 3 msk olivolja, lite salt och peppar.
5. Koka potatisen med en liten knippe dill i lättsaltat vatten.
6. Gnid in sparrisen i lite olivolja och salt och grilla hastigt på en het grill. Gör precis samma sak med ramslöken.
7. Servera kycklingen med nykokt färskpotatis, spenat och nässelkräm, grillad sparris och ramslök. Garnera gärna med lite dill och pressa lite citronsaft och kycklingen och ringla lite olivolja över allt.