Grillade grönsaker i krämig örtsås

Glasburk fylld med vit grönsaksinläggning. Inläggningen är även serverad på små knäckebrödsbitar.

Publicerat:

Tillagningstid:

En krämig inläggning som också funkar superbra dagarna efter jul som sås och sallad eller fyllning i mackor.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 1kg
    blandade grönsaker (t ex squash, aubergine, fänkål och paprika)
  • 4dl
    lätt crème fraiche
  • 3msk
    dill, hackad
  • 3msk
    gräslök, hackad
  • 1
    ekologisk citron, det gula av skalet rivet (valfritt)
  • salt
  • vitpeppar
  • olja till grillning

Så lagar du

1. Skär grönsakerna i skivor. Salta, peppra och ringla över olja.

2. Grilla i panna till vacker färg. Låt svalna. 

3. Blanda resterande ingredienser under tiden, ställ i kyl. 

4. Strimla de grillade grönsakerna grovt, rör ner i såsen och smaka av med salt och peppar. 

5. Ställ i kyl och låt dra till servering.

Tips vid tidsbrist

Köp färdiggrillade grönsaker på burk, du behöver ca 600 gram.

Ännu mer julinspiration ser du i Susannes gröna jul på SVT Play.

Dela det här receptet med dina vänner!