Grillade grönsaker i krämig örtsås
Publicerat:
2016-12-13Tillagningstid:
En krämig inläggning som också funkar superbra dagarna efter jul som sås och sallad eller fyllning i mackor.
Ingredienser
8 - 10portioner
- 1kgblandade grönsaker (t ex squash, aubergine, fänkål och paprika)
- 4dllätt crème fraiche
- 3mskdill, hackad
- 3mskgräslök, hackad
- 1ekologisk citron, det gula av skalet rivet (valfritt)
- salt
- vitpeppar
- olja till grillning
Så lagar du
1. Skär grönsakerna i skivor. Salta, peppra och ringla över olja.
2. Grilla i panna till vacker färg. Låt svalna.
3. Blanda resterande ingredienser under tiden, ställ i kyl.
4. Strimla de grillade grönsakerna grovt, rör ner i såsen och smaka av med salt och peppar.
5. Ställ i kyl och låt dra till servering.
Tips vid tidsbrist
Köp färdiggrillade grönsaker på burk, du behöver ca 600 gram.
Ännu mer julinspiration ser du i Susannes gröna jul på SVT Play.