Grillade havskräftor och bläckfisk med majonäs

Grillade havskräftor och bläckfisk med majonäs

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    färska havskräftor
  • 4st
    bläckfisk tuber
  • 1st
    zucchini

Marinad:

  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 50g
    bladpersilja
  • 2st
    citroner
  • 1dl
    olivolja
  • salt

Majonäs:

  • 3st
    äggulor
  • 5dl
    matolja
  • 1msk
    citronsaft
  • ½ msk
    dijonsenap
  • salt
  • olivolja

Så lagar du

Klyv havskräftorna och rensa och skölj bläckfisken noga. Skär zucchinin i centimetertjocka skivor. Mortla ihop marinaden och marinera skaldjuren. Tänd grillen. Lägg äggulorna och senapen i en skål, strö över lite salt. Vispa gulorna och droppa i oljan tills majonäsen tjocknar. Smaka upp med salt och citronsaft.

Grilla skaldjuren och zucchinin i ca 5 min, när de är färdiga lägg upp på ett fat och servera med majonäsen.

Dela det här receptet med dina vänner!