Grillade heta vitlöksräkor

Grillade heta vitlöksräkor

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    stora råa räkor, skalade och rensade
  • 200g
    pilgrimsmusslor, rensade
  • 2
    avokado
  • 2
    huvud hjärtsallad

Marinad

  • 2msk
    olivolja
  • 2
    vitlöksklyftor, krossade
  • 1msk
    honung
  • 1msk
    sriracha eller annan het chilisås
  • 2
    stjälkar citrongräs, hackat och mortlat eller 1 citron, rivet skal

Så lagar du

1. Lägg träspett i blöt om du använder sådana.

2. Blanda ingredienserna till marinad i en skål, lägg i räkor och musslor, låt marinera minst 30 minuter.

3. Förbered grillen för direktgrillning.

4. Trä räkor och musslor på spett och grilla hastigt, de ska ha en liten kärna längst in för att bli som godast.

5. Dela avokado och sallad på längden, pensla på lite olja och grilla den hastigt på snittsidan, salta och pressa på citron.

6. Servera med nektarin- och jordgubbssalsa och grillad avokado.

Dela det här receptet med dina vänner!