Grillade isterband med ättiksrödbetor och potatisstomp

Grillade isterband med ättiksrödbetor och potatisstomp

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    isterband

Rostade ättiksrödbetor

  • 1knippa(or)
    späda rödbetor
  • 2tsk
    strösocker
  • 2msk
    ättika (12%)
  • 40g
    smör
  • 1st
    gul lök
  • salt och svartpeppar

Potatis- och persiljestomp

  • 800g
    potatis, mjölig
  • 1knippa(or)
    bladpersilja (rejält)
  • 50g
    smör
  • salt och svartpeppar

Gurkkräm

  • 1dl
    färskost
  • 1dl
    finhackad ättiksgurka (inlagd gurka)
  • salt och svarteppar

Så lagar du

1. Blanda färskost och ättiksgurka, smaka av med salt och svartpeppar. Ställ in i kylen tills servering.

2. Koka rödbetorna hela med skal på i välsaltat vatten tills de är mjuka. Lägg dem en kort stund i kallt vatten och skrapa sedan av skalet, det gör du enklast med händerna. Skär rödbetorna i klyftor och lägg dem en stund åt sidan och strimla löken fint.

3. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Smält under tiden smör i en stekpanna och fräs löken hastigt. Tillsätt rödbetorna och låt dem fräsa med en stund på hög värme. Slå på ättika och socker, sänk värmen och låt allt koka in. Smaka av med salt och svartpeppar.

4. Grilla isterbanden hela på grillen över svag värme i cirka 8-10 minuter eller tills de har fått fin färg runtomkring.

5. Mosa potatisen grovt med en potatisstomp och rör ner smör och finhackad persilja. Smaka av med salt och svartpeppar och servera genast tillsammans med de grillade isterbanden, rödbetorna och gurkkrämen.

Dela det här receptet med dina vänner!