Grillade isterband med ättiksrödbetor och potatisstomp
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4stisterband
Rostade ättiksrödbetor
- 1knippa(or)späda rödbetor
- 2tskströsocker
- 2mskättika (12%)
- 40gsmör
- 1stgul lök
- salt och svartpeppar
Potatis- och persiljestomp
- 800gpotatis, mjölig
- 1knippa(or)bladpersilja (rejält)
- 50gsmör
- salt och svartpeppar
Gurkkräm
- 1dlfärskost
- 1dlfinhackad ättiksgurka (inlagd gurka)
- salt och svarteppar
Så lagar du
1. Blanda färskost och ättiksgurka, smaka av med salt och svartpeppar. Ställ in i kylen tills servering.
2. Koka rödbetorna hela med skal på i välsaltat vatten tills de är mjuka. Lägg dem en kort stund i kallt vatten och skrapa sedan av skalet, det gör du enklast med händerna. Skär rödbetorna i klyftor och lägg dem en stund åt sidan och strimla löken fint.
3. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Smält under tiden smör i en stekpanna och fräs löken hastigt. Tillsätt rödbetorna och låt dem fräsa med en stund på hög värme. Slå på ättika och socker, sänk värmen och låt allt koka in. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Grilla isterbanden hela på grillen över svag värme i cirka 8-10 minuter eller tills de har fått fin färg runtomkring.
5. Mosa potatisen grovt med en potatisstomp och rör ner smör och finhackad persilja. Smaka av med salt och svartpeppar och servera genast tillsammans med de grillade isterbanden, rödbetorna och gurkkrämen.