Grillade lammracks med picklad kålrabbi, senapsvinägrett och spansk körvel
Publicerat:
2021-11-11Tillagningstid:
Mört lamm blir som godast på grillen. Här spetsar vi till rätten med kummindoft, picklad kålrabbi och senapsvinägrett – och som pricken över i – spansk körvel!
Ingredienser
4portioner
Lammracks
- 2lammracks à ca 500g
- 1mskhel kummin
- 1tsksalt
Picklad kålrabbi
- 1-2kålrabbi
- 1mskättika
- 2mskströsocker
- 3mskvatten
- 1nypa(or)salt
Senapsvinägrett
- 1mskfransk senap
- 1mskgrov skånsk senap
- 2mskäppelcidervinäger
- 4mskrapsolja
- 1nypa(or)salt
Övrigt
- färsk spansk körvel
Så lagar du
- Mortla kummin och salt och gnid in i köttet.
- Skala och skiva kålrabbin tunt.
- Koka upp ättika, socker, vatten och en nypa salt tills socker och salt har lösts upp.
- Häll lagen över kålrabbin.
- Grilla köttet på grill till en innertemperatur på 54 grader.
- Lägg köttet åt sidan och låt vila 5 minuter
- Vispa ihop senap, vinäger, olja och salt.
- Servera lammracksen med picklad kålrabbi, senapsvinegrätt och plockad spansk körvel riven över.