Grillade lammracks med picklad kålrabbi, senapsvinägrett och spansk körvel

Grillade lammracks med picklad kålrabbi, senapsvinägrett och spansk körvel

Publicerat:

Tillagningstid:

Mört lamm blir som godast på grillen. Här spetsar vi till rätten med kummindoft, picklad kålrabbi och senapsvinägrett – och som pricken över i – spansk körvel!

Ingredienser

4portioner

Lammracks

  • 2
    lammracks à ca 500g
  • 1msk
    hel kummin
  • 1tsk
    salt

Picklad kålrabbi

  • 1-2
    kålrabbi
  • 1msk
    ättika
  • 2msk
    strösocker
  • 3msk
    vatten
  • 1nypa(or)
    salt

Senapsvinägrett

  • 1msk
    fransk senap
  • 1msk
    grov skånsk senap
  • 2msk
    äppelcidervinäger
  • 4msk
    rapsolja
  • 1nypa(or)
    salt

Övrigt

  • färsk spansk körvel

Så lagar du

  1. Mortla kummin och salt och gnid in i köttet.
  2. Skala och skiva kålrabbin tunt.
  3. Koka upp ättika, socker, vatten och en nypa salt tills socker och salt har lösts upp.
  4. Häll lagen över kålrabbin.
  5. Grilla köttet på grill till en innertemperatur på 54 grader.
  6. Lägg köttet åt sidan och låt vila 5 minuter
  7. Vispa ihop senap, vinäger, olja och salt.
  8. Servera lammracksen med picklad kålrabbi, senapsvinegrätt och plockad spansk körvel riven över.

Dela det här receptet med dina vänner!