Grillade minispett på salladsbädd
Ingredienser
20portioner
- 600gfläskkarré, skuren i små bitar
- ½dlbalsamvinäger
- 1mskolivolja
- 1msksoja
- 1dlfärska örter, hackade (tex oregano, rosmarin, timjan)
- 2stvitlöksklyftor, skivade
- 1msksambal oelek
- salt
Salladsbädd
- 200gsallad, i bitar valfri sort
- 2stpersikor, klyftade
- 1dloliver, valfri sort
- några kvistar färska örter tex körvel, oregano eller basilika
Så lagar du
1. Blötlägg 20 små grillspett.
2. Lägg samtliga ingredienser utom salt i en plastpåse, förslut och massera in marinaden i köttet. Lägg i kyl någon timme eller över natten.
3. Gör sallad och dip (se recept nedan).
4. Trä upp köttbitarna på spett och grilla. Strö på lite salt.
5. Lägg upp sallad på ett stort fat, toppa med resterande ingredienser. Lägg på spetten när de är klara och en liten skål med dip.
Tips
Varva köttbitarna med små lökbitar, persikobitar eller minitomater.