Grillade minispett på salladsbädd

Grillade minispett på salladsbädd

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

20portioner

  • 600g
    fläskkarré, skuren i små bitar
  • ½dl
    balsamvinäger
  • 1msk
    olivolja
  • 1msk
    soja
  • 1dl
    färska örter, hackade (tex oregano, rosmarin, timjan)
  • 2st
    vitlöksklyftor, skivade
  • 1msk
    sambal oelek
  • salt

Salladsbädd

  • 200g
    sallad, i bitar valfri sort
  • 2st
    persikor, klyftade
  • 1dl
    oliver, valfri sort
  • några kvistar färska örter tex körvel, oregano eller basilika

Så lagar du

1. Blötlägg 20 små grillspett.

2. Lägg samtliga ingredienser utom salt i en plastpåse, förslut och massera in marinaden i köttet. Lägg i kyl någon timme eller över natten.

3. Gör sallad och dip (se recept nedan).

4. Trä upp köttbitarna på spett och grilla. Strö på lite salt.

5. Lägg upp sallad på ett stort fat, toppa med resterande ingredienser. Lägg på spetten när de är klara och en liten skål med dip.

Tips

Varva köttbitarna med små lökbitar, persikobitar eller minitomater.

Dela det här receptet med dina vänner!