Grillade pilgrimsmusslor med shiitakesvamp

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4 portioner
- 16 stpilgrimsmusslor
- 2 msksesamolja
- 2 mskmatolja
- 4 stsalladslökar, finskurna
- 2 stvitlöksklyftor, finhackade
- 150 gfast tofu, skuren i tärningar
- 100 gshiitakesvamp
- 4 mskvita sesamfrön
- 1 tskkoreanskt chilipulver
- 3 mskjapansk soja
- 300 gglasnudlar
Så lagar du
1. Torrosta sesamfrön i en stekpanna, ställ åt sidan
2. Ansa och strimla svampen, stek den frasig i matoljan, tillsätt finhackad vitlök, finskuren salladslök samt tofun . Stek tillsammans i ca 1 minut.
3. Koka glasnudlarna i vatten ca 7 minuter, lyft upp från vattnet, slå de varma nudlarna i stekpannan med svampröran, slå på soja, sesamolja och smaka av med chilipulver.
4. Gnid in 1 msk sesamolja på pilgrimsmusslorna, grilla musslorna snabbt på grillen.
5. Häll upp nudlarna och svampen på ett fat, placera pilgrimsmusslorna ovanpå samt strö över sesamfrön.