Grillade pilgrimsmusslor med shiitakesvamp
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 16stpilgrimsmusslor
- 2msksesamolja
- 2mskmatolja
- 4stsalladslökar, finskurna
- 2stvitlöksklyftor, finhackade
- 150gfast tofu, skuren i tärningar
- 100gshiitakesvamp
- 4mskvita sesamfrön
- 1tskkoreanskt chilipulver
- 3mskjapansk soja
- 300gglasnudlar
Så lagar du
1. Torrosta sesamfrön i en stekpanna, ställ åt sidan
2. Ansa och strimla svampen, stek den frasig i matoljan, tillsätt finhackad vitlök, finskuren salladslök samt tofun . Stek tillsammans i ca 1 minut.
3. Koka glasnudlarna i vatten ca 7 minuter, lyft upp från vattnet, slå de varma nudlarna i stekpannan med svampröran, slå på soja, sesamolja och smaka av med chilipulver.
4. Gnid in 1 msk sesamolja på pilgrimsmusslorna, grilla musslorna snabbt på grillen.
5. Häll upp nudlarna och svampen på ett fat, placera pilgrimsmusslorna ovanpå samt strö över sesamfrön.