Grillade pilgrimsmusslor med shiitakesvamp

Ingredienser

4portioner

  • 16st
    pilgrimsmusslor
  • 2msk
    sesamolja
  • 2msk
    matolja
  • 4st
    salladslökar, finskurna
  • 2st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 150g
    fast tofu, skuren i tärningar
  • 100g
    shiitakesvamp
  • 4msk
    vita sesamfrön
  • 1tsk
    koreanskt chilipulver
  • 3msk
    japansk soja
  • 300g
    glasnudlar

Så lagar du

1. Torrosta sesamfrön i en stekpanna, ställ åt sidan

2. Ansa och strimla svampen, stek den frasig i matoljan, tillsätt finhackad vitlök, finskuren salladslök samt tofun . Stek tillsammans i ca 1 minut.

3. Koka glasnudlarna i vatten ca 7 minuter, lyft upp från vattnet, slå de varma nudlarna i stekpannan med svampröran, slå på soja, sesamolja och smaka av med chilipulver.

4. Gnid in 1 msk sesamolja på pilgrimsmusslorna, grilla musslorna snabbt på grillen.

5. Häll upp nudlarna och svampen på ett fat, placera pilgrimsmusslorna ovanpå samt strö över sesamfrön.

Dela det här receptet med dina vänner!