Grillade revben balistyle

Grillade revben balistyle.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tareq Taylor visar sin variant på den godaste grillade gris han någonsin har ätit.

Ingredienser

4portioner

  • 2kg
    tjocka revben
  • 1st
    morot
  • 1st
    gul lök
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1msk
    korianderfrön
  • 20st
    kryddpepparkorn
  • 20st
    kardemummakapslar
  • 1msk
    curryblad
  • 2påse(ar)
    saffran
  • 1/2-1msk
    torkad chili
  • 2-3tsk
    salt

Till servering

  • färsk mango, lime, färsk koriander och strimlad salladslök

Så lagar du

1. Lägg i alla ingredienserna i en stor kastrull. Häll på vatten så det täcker. Koka upp och låt stå på lägsta värmen över natten.

2. Ta upp revbenen (spar buljongen) och kyl ner innan det är dags att ta fram och grilla dem.

3. Servera de nygrillade revbenen på en bädd av nykokt ris och slå över lite av den goda uppvärmda buljongen och garnera med strimlad salladslök, färsk koriander, lime och färska mango. Fantastiskt gott!

Dela det här receptet med dina vänner!