Leilas tonfisktacos med limeaioli

Tillagningstid:

Tre tacos med topping majonnäs  och koriander och 2 lime frukter i bredvid.

Publicerat:

Tillagningstid:

Testa Leila Lindholms tonfisktacos, en variant på fisktacos som får det att vattnas i munnen.

Ingredienser

4 portioner

Grillad tonfisk

  • 600 g
    färsk tonfisk av sushikvalitet
  • olivolja
  • 1-2 msk
    tacokrydda, sockerfri

Pico di Gallo – Salsa

  • 2 ask(ar)
    körsbärstomater på kvist
  • ½
    limefrukt, saften
  • 2 msk
    olivolja
  • ½
    grön jalapeno, färsk
  • ½ klyfta(or)
    vitlök
  • 1 kruk(or)
    koriander
  • 1
    rödlök, liten
  • svartpeppar från kvarn
  • flingsalt

Guacamole

  • 4
    avokado, mogna
  • 1
    tomat, liten
  • ½ klyfta(or)
    vitlök
  • ½
    limefrukt, saften
  • ½
    grön jalapeno, färsk
  • ½
    rödlök
  • 1 knippa(or)
    koriander
  • några droppar tabasco
  • salt och peppar

Limeaioli

  • 1 dl
    majonnäs
  • ½ dl
    tjock grekisk yoghurt, 10%
  • ¼ -½ klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    limefrukt, rivet skal
  • svartpeppar från kvarn

Till Servering

  • 1 kruk(or)
    koriander
  • 1 ask(ar)
    babyspenat
  • 1
    rödlök, liten
  • 8-12
    vetetortillas, små

Så lagar du