Gris med fruktchutney och peppar

Tillagningstid:

Gris med fruktchutney och peppar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Balinesiskt inspirerad wok med marinerad fläskkarré, rabarberchutney och kål.

Ingredienser

4 portioner

Chutney

  • 2
    rabarber
  • 3
    bananshalottenlökar
  • 6 små
    platta persikor, eller 2 stora
  • 5 cm
    färsk ingefära
  • ½
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    solrosolja
  • 2 tsk
    salt
  • 1 tsk
    rosépeppar
  • 1
    lime, saften
  • 2 msk
    lönnsirap

Wok

  • 500 g
    fläskkarré
  • 2 tsk
    salt
  • 2 msk
    japansk soja
  • 5 cm
    ingefära, skivad
  • 1 dl
    vitt vin
  • ½
    spetskålshuvud
  • 5-6
    blad grönkål eller savoykål
  • 200 g
    gröna bönor
  • 3
    buntlökar
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1 tsk
    Andalimanpeppar (hel)
  • 1 tsk
    Voatsiperyferrypeppar (mald)
  • 2 msk
    japansk soja
  • solrosolja, till matlagning
  • ärtskott, till dekoration

Så lagar du