Grön ärtsoppa med gorgonzola
Publicerat:
2015-10-08Tillagningstid:
Snabbgjord, mustig och värmande liten soppa att starta helgmiddagen med.
Ingredienser
4portioner
- ½literhönsbuljong
- 300gfrysta gröna ärter, eller mer
- 40 + 40ggorgonzola
- salt och nymalen svartpeppar
- ev. lite pressad citronsaft
Så lagar du
1. Hetta upp buljongen i en kastrull och tillsätt ärterna. Koka upp och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt hälften av gorgonzolan och låt smälta ner.
2. Låt soppan svalna lite grann, mixa den därefter till slät konsistens i mixer eller med mixerstav. Hit kan du förbereda.
3. Inför servering, hetta upp soppan och smaka av med salt och peppar, kanske behövs lite saft av pressad citron. Häll i fina koppar och garnera med smulad gorgonzola.
Dryckestips
Vitt vin
2013 Mezzacorona Pinot Grigio Riserva, Italien
Nr 2412, 79 kr
2014 Biohof Pratsch Grüner Veltliner, Österrike
Nr 2922, 89 kr
Alkoholfritt
2014 Äppelmust Ingrid Marie, Sverige
Nr 1863, 38 kr/37 cl