Grön potatisgratäng med varm dressing

Ingredienser

4portioner

  • 6st
    potatisar
  • 1st
    zucchini
  • 300g
    frysta haricots vertes
  • ½dl
    olivolja
  • 2msk
    vinäger
  • 3tsk
    salladskrydda
  • 1tsk
    svartpeppar
  • rostade pinjenötter

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skiva potatis och zucchini tunt och lägg i en stor ugnsfast form eller långpanna. Blanda i de frysta bönorna.

3. Rör samman dressingen och vänd ner den i grönsakerna.

4. Stek i ung cirka 20 minuter. Rör om då och då.

5. Servera med de rostade pinjenötterna.

Tips

- Den här gratängen passar bra till grillade rätter.

- Variera gratängen med aubergin, broccoli, palsternacka, purjolök, morötter champinjoner, paprika eller rödbetor.

Dela det här receptet med dina vänner!