Grön sallad med edamamebönor och ramslöksdressing

sallad i fat

Publicerat:

Tillagningstid:

En vacker, smakrik sallad att servera på påskbuffén. Solrosfrön och rädisa ger lite härligt crunch i salladen. Aldrig fel!

Ingredienser

4 - 6portioner

  • ½liter
    fina gröna blad som ruccola, mache och mangoldskott.
  • örtskott eller andra skott
  • 10-12st
    rädisor
  • 200g
    edamamebönor
  • ½dl
    solrosfrön

Dressing

  • ½dl
    olivolja
  • 1st
    citron, skal och saft
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 5-6st
    finhackade ramslöksblad (eller örter som basilika, bladpersilja och mynta)
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Koka edamamebönorna och i lättsaltat vatten i 3 - 4 minuter. Häll av i ett durkslag och låt svalna. (om du använder bönor i sin skida får du pilla ut bönorna) Skiva rädisorna tunt.

2. Rosta solrosfrön i en torr, het stekpanna.

3. Blanda blad och skott i en skål. Strö över edamamebönor, rädisor och solrosfrön.

4. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll dressingen över salladen precis innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!