Grön sojabönskräm med rökt lax

Grön sojabönskräm med rökt lax

Publicerat:

Tillagningstid:

En vackert grön kräm med fräsch citronsmak passar bra till rökt lax. Som veganskt alternativ kan du toppa med halverad cocktailtomat eller paprika.

Ingredienser

12 - 20portioner

  • 250g
    frysta gröna sojabönor (1 paket)
  • 0,5dl
    olivolja
  • finrivet skal av 1 ekologisk citron + ca 1 msk pressad citron
  • 0,5tsk
    salt
  • nymald svartpeppar
  • 12-20skiva(or)
    baguette, bruschetta eller crostini

Topping

  • ca 150g
    skivad kallrökt lax
  • Små bitar av tunna citronskivor

Så lagar du

  1. Tina sojabönorna. Tvätta citronen och finriv det gula på skalet och pressa ur saften.
  2. Mixa sojabönornar med olivolja och citronsaft i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt det finrivna citronskalet. Smaka av med salt och peppar. Förvara i burk med lock i kyl.

Servering: Bred röran på bröd. Dela laxskivorna i mindre bitar och garnera med dem och en liten bit skivad citron.

Dela det här receptet med dina vänner!