Grön sparrissallad

sallad på tallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

Nästan rå sparris som har en frisk fin smak och trevligt tuggmotstånd. Sparrisen skärs så tunt som möjligt och blancheras – alltså doppas som hastigast i kokande vatten.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    grön sparris
  • 3msk
    rostade pinjenötter
  • 1st
    liten ask körsbärstomater
  • någramsk
    god olivolja
  • ½st
    citron, saft och skal
  • flingsalt och svartpeppar

Så lagar du

1. Koka upp cirka 2 liter vatten i en vid kastrull. Tillsätt en matsked salt.

2. Ansa sparrisen genom att bryta av den träiga roten. Skär sparrisen i tunna skivor, använd gärna en mandolin om du har.

3. Ställ en skål med iskallt vatten bredvid spisen. Blanchera sparrisen i cirka 30 sekunder och lägg över i iskallt vatten.

4. Skär tomaterna i halvor. Lägg upp sparrisen och tomater på ett fat. Häll över olivolja och citronsaft. Salta och peppra och blanda om ordentligt. Strö över citronskal och pinjenötter.

Dela det här receptet med dina vänner!