Gröna bönor med jordnötssås

Gröna bönor med jordnötssås.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vill man äta mer vegetariskt och veganskt så är det här faktiskt en liten vinnarrätt! Jordnötterna och bönorna tillsammans gör den här rätten mättande och smakrik. Servera den som plock på en buffé eller med ris till som en måltid. Bönorna väljer du frysta eller färska efter säsong men bäst blir den på färska bönor när man får bönorna lite al dente.

Ingredienser

4portioner

Bönorna

  • 250g
    gröna bönor
  • ½msk
    rostad sesamolja
  • 2klyfta(or)
    vitlök, tunt skivade

Jordnötssås

  • 1msk
    soja
  • ½msk
    rostad sesamolja
  • 2msk
    jordnötssmör
  • 1tsk
    färskriven ingefära
  • 1tsk
    risvinäger
  • 1msk
    råsocker
  • ca ½dl
    vatten

Garnering

  • salladslök
  • hackade jordnötter
  • röd chili

Så lagar du

1. Skölj och trimma de gröna bönorna.

2. Hetta upp lite sesamolja i en stekpanna. Tillsätt vitlök och stek någon minut. Tillsätt gröna bönor och stek i 5 – 10 minuter tills bönerna börjar få lite färg.

3. Blanda under tiden ihop ingredienserna till såsen i en liten skål, smaka av med salt.

4. Sänk värmen för bönorna och håll såsen över. Låt koka ihop.

5. Lägg upp och garnera med finstrimlad salladslök, finhackade nötter och finhackad chili.

Dela det här receptet med dina vänner!