Gröna bönor med jordnötssås
Publicerat:
2020-03-11Tillagningstid:
Vill man äta mer vegetariskt och veganskt så är det här faktiskt en liten vinnarrätt! Jordnötterna och bönorna tillsammans gör den här rätten mättande och smakrik. Servera den som plock på en buffé eller med ris till som en måltid. Bönorna väljer du frysta eller färska efter säsong men bäst blir den på färska bönor när man får bönorna lite al dente.
Ingredienser
4portioner
Bönorna
- 250ggröna bönor
- ½mskrostad sesamolja
- 2klyfta(or)vitlök, tunt skivade
Jordnötssås
- 1msksoja
- ½mskrostad sesamolja
- 2mskjordnötssmör
- 1tskfärskriven ingefära
- 1tskrisvinäger
- 1mskråsocker
- ca ½dlvatten
Garnering
- salladslök
- hackade jordnötter
- röd chili
Så lagar du
1. Skölj och trimma de gröna bönorna.
2. Hetta upp lite sesamolja i en stekpanna. Tillsätt vitlök och stek någon minut. Tillsätt gröna bönor och stek i 5 – 10 minuter tills bönerna börjar få lite färg.
3. Blanda under tiden ihop ingredienserna till såsen i en liten skål, smaka av med salt.
4. Sänk värmen för bönorna och håll såsen över. Låt koka ihop.
5. Lägg upp och garnera med finstrimlad salladslök, finhackade nötter och finhackad chili.