Gröna fredagstacos med bärsalsa

Tid:

Två blad vitkål som är fyllda av bärsalsa ligger på en trätallrik och en halv lime, några blad vitkål och en burk sallad i bredvid.

Tid:

Jag tycker det är skoj att experimentera med beprövade koncept ur andra matkulturer och föra in dem i det nordiska köket. Här byts tackoskalen ut till kålblad, fyllningen görs på bönor och salsan på valfria inhemska bär.

Ingredienser

4 portioner

  • 1-2 st
    vitkål
  • 2 st
    gula lökar, finskurna
  • 4 dl
    svarta bönor på burk, kokta
  • 2 st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk
    smör
  • 1 tsk
    korianderfrön
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1 tsk
    chilipasta, söt

Salsa på inhemska bär

  • 2 dl
    bär, t ex vinbär, hallon eller krusbär
  • 5 cm
    stjälkselleri
  • ½
    gurka
  • ½
    silverlök
  • 1
    lime, saften
  • ½
    grön chili
  • 1 msk
    vinäger
  • salt och peppar
  • rostade sesamfrön eller hampafrön
  • färsk koriander

Så lagar du