Gröna sparris frites

Gröna sparris frites

Publicerat:

Tillagningstid:

Frasiga sparris med smak av parmesan. Gott som tilltugg till drinken eller som tillbehör till middagen.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    grön sparris
  • 1dl
    mjöl
  • salt och peppar
  • 2st
    ägg
  • 1dl
    riven parmesan
  • 2dl
    panko

Så lagar du

4 portioner som tillbehör

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skölj och ansa sparrisen. Skala om det behövs och dela grova sparrisar mitt itu.

3. Vänd sparrisen i mjöl, salt och peppra. Vispa upp äggen i låg vid skål. Blanda riven parmesan och panko in en annan skål och vänd sedan sparrisen först i ägg och sedan i panko.

4. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg.

5. Servera med detsamma – gärna med en dipp, till exempel en majonnäs smaksatt med citron.

Dela det här receptet med dina vänner!