Gröna sparris frites
Publicerat:
2017-04-27Tillagningstid:
Frasiga sparris med smak av parmesan. Gott som tilltugg till drinken eller som tillbehör till middagen.
Ingredienser
4portioner
- 500ggrön sparris
- 1dlmjöl
- salt och peppar
- 2stägg
- 1dlriven parmesan
- 2dlpanko
Så lagar du
4 portioner som tillbehör
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj och ansa sparrisen. Skala om det behövs och dela grova sparrisar mitt itu.
3. Vänd sparrisen i mjöl, salt och peppra. Vispa upp äggen i låg vid skål. Blanda riven parmesan och panko in en annan skål och vänd sedan sparrisen först i ägg och sedan i panko.
4. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg.
5. Servera med detsamma – gärna med en dipp, till exempel en majonnäs smaksatt med citron.