Grönkålschips
![Grönkålschips](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2Fimages%2F798029.jpg%3Fh%3D208bb47f%26itok%3DLUeG9Fps&w=3840&q=100)
Publicerat:
2012-11-27Tillagningstid:
Populärt recept på en av julens klassiska ingredienser som dock smakar gott året om.
Ingredienser
8 - 10portioner
- ½literfärsk grönkål
- 1-2mskextra virgin olivolja
- ¼tskflingsalt, eller 1/8 tsk vanligt salt
Så lagar du
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skölj grönkålen och skär bort mittstjälken. Riv bladen i mindre bitar.
3. Lägg bladen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja, strö på salt och massera in oljan i grönkålsbladen. Sprid ut bladen i ett jämnt lager.
4. Sätt in plåten i ugnen i ca 10 minuter tills bladen är krispiga.