Grönkålsomelett
Publicerat:
2018-12-19Tillagningstid:
Grönkålsomeletten är god att äta som den är som en lunchrätt, men den passar mycket bra till lax, skinka, korvar eller revbensspjäll.
Ingredienser
15portioner
- 250gfärsk grönkål
- 2-3mskolivolja
- 10stägg
- 1½dlvatten
- 1tsksalt
- nymald svartpeppar
Garnering
- 1dlgranatäppelkärnor
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen. Grovhacka bladen.
3. Fräs bladen i olivolja i en stor stekpanna tills de mjuknar.
4. Vispa samman ägg, vatten, salt och nymald svartpeppar.
5. Om stekpannan tål ugn kan du göra omeletten i stekpannan. Eller häll över kålen i en form cirka 18x25cm, klädd med bakplåtspapper. Häll över äggsmeten och ställ in pannan eller formen i ugnen. Låt steka i ugnen 20-25 minuter tills äggsmeten stannat.
6. Skär upp i bitar och strö över granatäppelkärnor. Den är god att servera ljummen eller kall.