Grönkålsomelett

En bricka med grönkålsomellet i rutor, med sprinklad granatäpple på toppen.

Publicerat:

Tillagningstid:

Grönkålsomeletten är god att äta som den är som en lunchrätt, men den passar mycket bra till lax, skinka, korvar eller revbensspjäll.

Ingredienser

15portioner

  • 250g
    färsk grönkål
  • 2-3msk
    olivolja
  • 10st
    ägg
  • dl
    vatten
  • 1tsk
    salt
  • nymald svartpeppar

Garnering

  • 1dl
    granatäppelkärnor

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°. 

2. Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen. Grovhacka bladen.

3. Fräs bladen i olivolja i en stor stekpanna tills de mjuknar.

4. Vispa samman ägg, vatten, salt och nymald svartpeppar.

5. Om stekpannan tål ugn kan du göra omeletten i stekpannan. Eller häll över kålen i en form cirka 18x25cm, klädd med bakplåtspapper. Häll över äggsmeten och ställ in pannan eller formen i ugnen. Låt steka i ugnen 20-25 minuter tills äggsmeten stannat.

6. Skär upp i bitar och strö över granatäppelkärnor. Den är god att servera ljummen eller kall.

Dela det här receptet med dina vänner!