Grönkålssallad

Grönkålssallad

Publicerat:

Tillagningstid:

Grönkål är en klassisk ingrediens på julbordet. Kålen gör sig mycket bra i en fräsch sallad med smak av citrus.

Ingredienser

3 - 6portioner

  • 1paket
    grönkål (250g)
  • ¼st
    rödkålshuvud
  • 1-2st
    apelsiner
  • 1st
    granatäpple
  • ½st
    citron, saften
  • valnötter
  • olivolja
  • salt

Tahinidressing

  • 1dl
    vit tahini
  • ½dl
    vatten (eller mer)
  • 1st
    apelsin, saften och det rivna skalet
  • 1msk
    lönnsirap
  • 1msk
    äppelcidervinäger
  • salt

Så lagar du

1. Dra av de grova stammarna från grönkålen och riv den sedan i bitar. Skölj och lägg i en skål.

2. Pressa citronen och häll juicen på grönkålen, ringla över lite olivolja och nu kommer tricket – massera in vätskorna i kålen. Ner med händerna och massera bladen i ett par minuter! När kålen absorberar citronen och oljan så mjuknar den och blir fantastiskt god.

3. Strimla rödkålen, filea apelsinerna, kärna ur granatäpplet. Lägg upp allt snyggt på ett serveringsfat och avsluta med att strö över lite valnötter och eventuellt lite salt.

4. Servera gärna med en tahini- och apelsindressing. Mixa i så fall samtliga ingredienser.

Dela det här receptet med dina vänner!