Grönkålssallad med gryn och äpplen

Tillagningstid:

Grönkålssallad med gryn och äpplen.

Publicerat:

Tillagningstid:

Äpplen, grönkål och ädelost är en underbar kombination! Svenska kvarngryn är en blandning av havre, vete och råg, de kan ersättas med matvete. Det här blir en matig sallad som kan serveras ljummen eller kall, och passar som tillbehör till exempelvis skinka, fläskkotlett, korv eller kött.

Ingredienser

6 portioner

  • dl
    svenska kvarngryn eller matvete
  • 1
    röd lök, liten
  • 3
    äpplen, ca 400 g
  • 150-200 g
    grönkål
  • 50 g
    valnötter

Dressing

  • 2 msk
    äppelcidervinäger
  • 3 msk
    olivolja eller rapsolja
  • ½ tsk
    salt
  • svartpeppar, nymald

Tillbehör

  • 140 g
    gräddädelost
  • t. ex. skinka, fläskkotlett, korv eller kött

Så lagar du