Grönkålssallad med gryn och äpplen

Tid:

Grönkålssallad med gryn och äpplen.

Publicerat:

Tid:

Svenska kvarngryn är en blandning av havre, vete och råg, de kan ersättas med matvete. Det här blir en matig sallad som kan serveras ljummen eller kall. Den passar som tillbehör till exempelvis skinka, fläskkotlett, korv eller kött. Men det är också en god ensamrätt. Vill man kan man då göra den ännu matigare genom att tillsätta 1 tetra kokta kikärter eller bönor.

Ingredienser

6 portioner

  • dl
    svenska kvarngryn eller matvete
  • 1
    röd lök, liten
  • 3
    äpplen, ca 400 g
  • 150-200 g
    grönkål
  • 50 g
    valnötter

Dressing

  • 2 msk
    äppelcidervinäger
  • 3 msk
    olivolja eller rapsolja
  • ½ tsk
    salt
  • svartpeppar, nymald

Tillbehör

  • 140 g
    gräddädelost
  • t. ex. skinka, fläskkotlett, korv eller kött

Så lagar du