Ingredienser
4 portioner
- 2stånd färsk grönkål eller 200 g fryst
- 1 stgul lök
- 2 msksmör
- 2 mskmjöl
- 1 litervatten
- 2 mskkycklingbuljong
- 2 dlmjölk
- maizenamjöl
- salt och peppar
- riven muskot
- 4 stvaktelägg
Så lagar du
Repa kålen och skölj den noga. Grovhacka den därefter i mindre bitar. Fräs löken och grönkålen i smöret, pudra över mjölet och rör om. Häll på vattnet och buljongen och låt det koka i 15 minuter. Mixa med stavmixer till dess att soppan blir slät och får en lagom tjock konsistens. Red eventuellt av med lite maizenamjöl utrört i kallt vatten. Tillsätt mjölken och smaksätt med riven muskot, salt och peppar.
Vaktelägg:
Koka äggen i 3 minuter. Lägg dem sedan i vinäger i ca 45 minuter så att skalen mjuknar och skalningen underlättas. Dela äggen i två halvor och lägg ner dem i sopptallriken.