Grönkålssoppa med frikadeller

Grönkålssoppa med frikadeller

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    fryst, hackad grönkål
  • 2msk
    smör
  • 2st
    gula lökar
  • 1/2-1tsk
    malen muskotnöt
  • 2msk
    mjöl
  • 1 1/2liter
    vatten
  • 1st
    grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar

Frikadeller

  • hälften av färsen från receptet Cevapcici
  • 1st
    stor lök eller purjolök
  • salt och peppar

Så lagar du

Tina grönkålen. Smält smöret i en stor kastrull. Fräs finhackad gul lök och muskoten i smör. Lägg i grönkålen och fräs ytterligare ett par minuter. Pudra över mjölet.

Häll i vatten och smula i buljongtärningen. Låt koka i 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite mer muskot.

Ta ut färsen från receptet Cevapcici ur kylen, blanda i den finhackade löken. Forma färsen till små köttbullar och sänk ner dem i soppan. Låt soppan småsjuda i ca 10 minuter.

Servera gärna soppan med en bit bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!