Grönmusslor toppade med sellerisalsa
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
- 16stgrönmusslor
- 1stselleri
- 4sttomater
- 1stlök
- 1knippa(or)persilja
- 1kvist(ar)citronmeliss
- 2mskvinäger
- 1mskolivolja
- 1tskflingsalt
- efter smaksvartpeppar
Så lagar du
Hacka sellerin mycket fint. Ta ut innanmätet ur tomaterna och tärna tomatköttet lika fint. Finhacka löken. Hacka de färska kryddorna. Lägg de finskurna grönsakerna i en skål och slå över rödvinsvinägern och olivoljan. Salta och ta ett par, tre tag med pepparkvarnen.
Lägg de tinade musslorna i sina skal på ett uppläggningsfat. Toppa varje mussla med en sked sellerisalsa.
Ställ in i kylen tills gästerna kommer.
Kostnad: ca 11 kr per person