Grönmusslor toppade med sellerisalsa

Grönmusslor toppade med sellerisalsa

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

8portioner

  • 16st
    grönmusslor
  • 1st
    selleri
  • 4st
    tomater
  • 1st
    lök
  • 1knippa(or)
    persilja
  • 1kvist(ar)
    citronmeliss
  • 2msk
    vinäger
  • 1msk
    olivolja
  • 1tsk
    flingsalt
  • efter smak
    svartpeppar

Så lagar du

Hacka sellerin mycket fint. Ta ut innanmätet ur tomaterna och tärna tomatköttet lika fint. Finhacka löken. Hacka de färska kryddorna. Lägg de finskurna grönsakerna i en skål och slå över rödvinsvinägern och olivoljan. Salta och ta ett par, tre tag med pepparkvarnen.

Lägg de tinade musslorna i sina skal på ett uppläggningsfat. Toppa varje mussla med en sked sellerisalsa.

Ställ in i kylen tills gästerna kommer.

Kostnad: ca 11 kr per person

Dela det här receptet med dina vänner!