Grönsaker i örtig marinad

Grönsaker i örtig marinad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingen grillbuffé utan grillade grönsaker! Ett tips är att lägga grönsakerna i en örtig marinad efter grillningen. Det ger massor av smak.

Ingredienser

4portioner

  • grillvänliga grönsaker, t ex paprika, aubergine, zucchini och svamp

Marinad

  • 2dl
    olivolja
  • 1
    vitlöksklyfta, finhackad
  • ½dl
    örter, t ex persilja, timjan, rosmarin och/eller basilika, finhackade
  • skal och saft från 1 citron
  • 1
    färsk chili, finhackad
  • 1tsk
    flingsalt

Så lagar du

1. Blanda ingredienserna till marinaden i en djup skål.

2. Trä grönsakerna på spett. Trä gärna samma grönsaker på ett och samma spett, då det blir lättare att få en bra grillning.

3. Lägg ner de grillade grönsakerna i marinaden vartefter de är färdiggrillade. Vänd runt så att alla grönsaker får smak.

4. Strö över lite extra flingsalt och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!