Grönsakschutney

Grönsakschutney.

Publicerat:

Tillagningstid:

När trädgårdslandet flödar över av grönsaker kan du göra en chutney av allt det goda. Variera gärna ingredienserna efter vad du har.

Ingredienser

  • 2kg
    blandade grönsaker (lök, squash, aubergin, paprika, tomat)
  • 1kg
    syltsocker med pektin
  • 2st
    citroner, saften
  • 2dl
    ättika 12%
  • 2st
    kanelstänger
  • 2tsk
    mald koriander
  • 1tsk
    hel svartpeppar
  • 1tsk
    salt
  • 2st
    klyftor vitlök
  • 2st
    starka chili

Så lagar du

Receptet ger ca 2 liter färdig chutney.

1. Skär alla grönsaker i bitar ca 2x2 cm. Skiva vitlöken.

2. Lägg alla ingredienser i en stor vid kastrull och koka på högsta värme i ca 10 minuter.

3. Smaka av.

4. Lägg chutneyn på steriliserade burkar och förvara mörkt och svalt.

Dela det här receptet med dina vänner!