Grönsaksland i färskost

Grönsaksland i färskost.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vårfin ”plantering” av primörer med knaprigt kavringsströ och en frisk färskost i botten.

Ingredienser

10portioner

Färskost med ramslök

  • 1dl
    finhackad ramslök
  • 200g
    färskost
  • 2msk
    olivolja
  • ½tsk
    örtsalt
  • ½
    citron, rivet skal
  • svartpeppar

Rostad kavring

  • 10skiva(or)
    kavring
  • 100g
    smör

Primörer

  • fina rädisor
  • minimorötter, gärna med blast
  • sockerärtor
  • grön sparris

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Lägg upp kavring på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen tills den är rostad och har hårdnat.

3. Mixa brödet i en mixer till ett fint smul.

4. Smält smöret i en liten kastrull och bryn tills det mörknar och doftar nötigt. Låt svalna lite och mixa sedan ner smöret med kavringssmulorna. Ställ åt sidan.

5. Mixa ramslök och ost. Rör ned oljan lite i taget. Smaka av med örtsalt, citronskal och svartpeppar.

6. Spritsa upp färskosten i glas eller små skålar.

7. Grilla sparrrisen i någon minut. Ansa och skölj rädisor och morötter.

8. Sätt dina primörer i osten och strö över rostad kavring.

Dela det här receptet med dina vänner!