Grönsakspakora med mangodip

Ingredienser

4–6 portioner

  • 1 st
    potatis, i tunna skivor
  • 100 g
    blomkål, i små bitar
  • 1 st
    röd lök, i tunna skivor
  • 1 st
    aubergin, i tunna skivor
  • 1 st
    grön paprika, skivad i ringar
  • 5 st
    gröna spansk peppar, stick hål med en provsticka

Smet

  • 250 g
    kikärtsmjöl
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    garam masala
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 2 tsk
    koriander, malen
  • ½ tsk
    bakpulver
  • 1 tsk
    hel koriander
  • 1 kruk(or)
    färsk koriander, hackad
  • 2 st
    gröna spansk peppar, hackade
  • 2 dl
    vatten
  • cirka 1 liter
    olja till stekning/fritering

Mangodip

  • 1 dl
    mango chutney
  • 2 dl
    turkisk yoghurt

Så lagar du