Grönsakspakora med mangodip

Publicerat:
2013-01-30Ingredienser
4 - 6portioner
- 1stpotatis, i tunna skivor
- 100gblomkål, i små bitar
- 1ströd lök, i tunna skivor
- 1staubergin, i tunna skivor
- 1stgrön paprika, skivad i ringar
- 5stgröna spansk peppar, stick hål med en provsticka
Smet
- 250gkikärtsmjöl
- 1tsksalt
- 1tskgaram masala
- 1tskspiskummin
- 2tskkoriander, malen
- ½tskbakpulver
- 1tskhel koriander
- 1kruk(or)färsk koriander, hackad
- 2stgröna spansk peppar, hackade
- 2dlvatten
- cirka 1 literolja till stekning/fritering
Mangodip
- 1dlmango chutney
- 2dlturkisk yoghurt
Så lagar du
1. Hetta upp oljan till 180 grader. Ha ett lock nära när du friterar.
2. Blanda de torra ingredienserna till smeten. Tillsätt vatten och blanda ihop med händerna. Konsistensen ska vara ganska lös.
3. Doppa potatisskivor i smet och lägg ner dem i oljan, en och en. Börja med några bitar så att de inte kladdar ihop. Stek 2–3 minuter, ta upp med en hålslev och lägg på papper. Fortsätt likadant med alla grönsaker.
4. Principen är att starta med de som kräver längst tillagningstid. När du är klar med alla bitarna så hetta upp oljan igen och avsluta med att steka dem en gång till, tills de är gyllene. Låt rinna av på papper och servera varma.
Mangodip:
1. Blanda ingredienser.