Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1st
    potatis, i tunna skivor
  • 100g
    blomkål, i små bitar
  • 1st
    röd lök, i tunna skivor
  • 1st
    aubergin, i tunna skivor
  • 1st
    grön paprika, skivad i ringar
  • 5st
    gröna spansk peppar, stick hål med en provsticka

Smet

  • 250g
    kikärtsmjöl
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    garam masala
  • 1tsk
    spiskummin
  • 2tsk
    koriander, malen
  • ½tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    hel koriander
  • 1kruk(or)
    färsk koriander, hackad
  • 2st
    gröna spansk peppar, hackade
  • 2dl
    vatten
  • cirka 1 liter
    olja till stekning/fritering

Mangodip

  • 1dl
    mango chutney
  • 2dl
    turkisk yoghurt

Så lagar du

1. Hetta upp oljan till 180 grader. Ha ett lock nära när du friterar.

2. Blanda de torra ingredienserna till smeten. Tillsätt vatten och blanda ihop med händerna. Konsistensen ska vara ganska lös.

3. Doppa potatisskivor i smet och lägg ner dem i oljan, en och en. Börja med några bitar så att de inte kladdar ihop. Stek 2–3 minuter, ta upp med en hålslev och lägg på papper. Fortsätt likadant med alla grönsaker.

4. Principen är att starta med de som kräver längst tillagningstid. När du är klar med alla bitarna så hetta upp oljan igen och avsluta med att steka dem en gång till, tills de är gyllene. Låt rinna av på papper och servera varma.

Mangodip:

1. Blanda ingredienser.

Dela det här receptet med dina vänner!