Grönsallad med bönor och nötter

Grönsallad med bönor och nötter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Hittar du späda maskrosskott, nyutsprungen primula eller någon annan ”trädgårdsprimör” så lägger du den i salladen och gör en hyllning till våren, ljuset och allt det skirt gröna.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 250g
    sparris
  • 1dl
    frysta edamamebönor
  • 5
    rädisor
  • 1
    kålrabbi
  • machesallad
  • ruccola eller späda maskrosblad
  • gemsallad
  • färska myntablad
  • rostade hasselnötter

Dressing

  • 1dl
    god olivolja
  • 2–3msk
    vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Knipsa av roten på sparrisen. Vänd den i lite olivolja och salt. Rosta sparrisen i torr grillpanna på hög värme i några minuter. Skär sedan sparrisen på längden. Lägg åt sidan.

2. Ansa kålrabbin genom att skära bort skalet med lite marginal så du bara får det vita, krispiga fruktköttet. Skiva den och rädisan tunt, gärna med mandolin. Lägg åt sidan, gärna i iskallt vatten.

3. Lägg edamamebönor i kokande vatten. Koka i 1 – 2 minut. Slå av vattnet och skölj med kallt vatten. Lägg åt sidan.

4. Rosta hasselnötter i torr stekpanna, gnugga bort skalet. Lägg åt sidan

5. Bryt gemsalladen i en uppläggningsskål. Tillsätt de andra salladssorterna, mynta, rädisa, kålrabbi och bönor. Blanda om ordentligt.

6. Blanda ihop ingredienserna till dressingen, smaka av och vänd sedan ner den i salladen. Toppa med sparris, rostade hasselnötter och gärna vackra, ätliga blommor från trädgården.

Dela det här receptet med dina vänner!