Grönkålssallad

Grönkålssallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Grönkål är en favorit på julbordet. Med en god marinad med äpple och mandel blir det vintertåliga kålen ännu godare.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    grönkål (1 påse)
  • 1dl
    mandel
  • 1st
    äpple
  • ½st
    gul lök
  • 1msk
    olivolja
  • 1nypa(or)
    kardemummakärnor

Så lagar du

1. Skölj grönkålen. Dra bort stammen och hacka den fint. Lägg den i en bunke.

2. Krossa mandeln, riv äpplet och finhacka löken.

3. Bryn mandel, äpple och lök i en stekpanna i lite olivolja. Krossa kardemumman och tillsätt. Rör om och räkna till 10. Häll över på grönkålen.

4. Massera in blandningen i grönkålen, smaksätt med havssalt och servera rumstempererad.

Dela det här receptet med dina vänner!