Grönkålssallad
Publicerat:
2015-12-09Tillagningstid:
Grönkål är en favorit på julbordet. Med en god marinad med äpple och mandel blir det vintertåliga kålen ännu godare.
Ingredienser
4portioner
- 200ggrönkål (1 påse)
- 1dlmandel
- 1stäpple
- ½stgul lök
- 1mskolivolja
- 1nypa(or)kardemummakärnor
Så lagar du
1. Skölj grönkålen. Dra bort stammen och hacka den fint. Lägg den i en bunke.
2. Krossa mandeln, riv äpplet och finhacka löken.
3. Bryn mandel, äpple och lök i en stekpanna i lite olivolja. Krossa kardemumman och tillsätt. Rör om och räkna till 10. Häll över på grönkålen.
4. Massera in blandningen i grönkålen, smaksätt med havssalt och servera rumstempererad.