Grundrecept – Cupcakes med vanilj

Cupcakes med hallon.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett grundrecept som är redo för just er smaksättning!

Ingredienser

20portioner

Cupcake

  • 150g
    smör
  • dl
    mjölk
  • 3
    ägg
  • dl
    strösocker 
  • 1msk
    vaniljsocker
  • ½tsk
    salt
  • 2tsk
    bakpulver
  • 2tsk
    nystött kardemumma
  • 5 ¼dl
    vetemjöl
  • 2dl
    frysta blåbär
  • 1msk
    potatismjöl

Frosting

  • 600g
    färskost
  • 300g
    rumsvarmt smör
  • 2dl
    florsocker
  • Lite citronjuice, färskpressad

Förslag på fyllning

  • små chokladknappar
  • färska bär
  • kolasås 
  • chokladsås 
  • chokladknappar

Så lagar du

Cupcakes

1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken.

2. Vispa ägg och strösocker i en stor bunke tills du har en pösig vit smet.

3.  Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en separat bunke och sikta ner detta i äggsmeten.

4. Häll ner smörmjölken och vänd ihop allt försiktigt. Fördela smeten i formarna, fyll ca 2/3 av formen.

5. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.  

Frosting

1. Vispa rumsvarmt smör fluffigt, tillsätt färskosten och vispa krämigt, inte övervispa.

2. Sikta ner florsocker, smaksätt med citronjuice och vänd försiktigt ihop med en slickepott. Häll ner frostingen i en spritspåse med valfri tyll.  

3. Nu är det upp till er hur ni vill smaksätta, garnera och presentera! Tänk på att ni även kan fylla era cupcakes med en god överraskning.  

Lycka till! 

Dela det här receptet med dina vänner!