Gryta med abborre och kräftbuljong (skärgårdsgryta)

Gryta med abborre och kräftbuljong (skärgårdsgryta)

Publicerat:

Tillagningstid:

Kräftskivans överblivna kräftskal kan bli en utmärkt bas för buljong till soppor och grytor. Här används buljongen i en härlig skärgårdsgryta.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    abborrfiléer, benfria och byxade
  • 1paket
    kräftor
  • 6st
    potatisar, tärnade
  • 1st
    purjolök, skivad
  • 1knippa(or)
    morötter, grovskivade
  • 100g
    kantareller, putsade
  • 3dl
    grädde
  • 50g
    smör
  • 1st
    citron
  • persilja
  • salt och vitpeppar

Så lagar du

1. Skala kräftor, ta tillvara skalen och krossa dem. Stek skalen i smör och slå på vatten så att det täcker skalen. Låt sjuda i 15 min. Sila och spara buljong.

2. Lägg i potatis (som samtidigt reder grytan något) och koka mjuka, tillsätt grädde och låt sjuda upp.

3. Fräs grönsaker och svamp. Blanda svamp och grönsaksblandningen i grytan.

4. Tillsätt till sist fisken och smaka av med persilja, citron, salt och peppar. Sätt gärna i kräftstjärtar om du råkar ha kvar dem.

Dela det här receptet med dina vänner!