Gryta med kokos och röd curry

Tillagningstid:

En vit tallrik med gryta med kokos och röd curry, serverad med färsk koriander och saffran ris.

Publicerat:

Tillagningstid:

"Grytan var god men blaskig, jag lät min puttra utan lock för att få lite av vätskan att koka in men behövde ändå reda av med en 1 tsk maizena utrört i lite vatten. När jag lagar grytan nästa gång ska jag addera till bambuskott och vattenkastanjer för att få lite mer crisp i grytan för det behövs tycker jag." -Monika Hallberg, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    fläskkarré eller lårfilé av kyckling
  • 2 msk
    ljus soja
  • 1 msk
    finriven ingefära
  • 1 st
    krossat citrongräs
  • 1-2 msk
    röd curry
  • 1 klyfta(or)
    vitlök, pressad
  • 1 burk(ar)
    kokosgrädde
  • 2 msk
    fisksås
  • 4 st
    finstrimlade limeblad eller 1 tsk finrivet limeskal
  • 1-2 tsk
    socker
  • 1 msk
    pressad lime
  • 1 dl
    blad thaibasilika eller koriander

Så lagar du