Gryta med kokos och röd curry

En vit tallrik med gryta med kokos och röd curry, serverad med färsk koriander och saffran ris.

Publicerat:

Tillagningstid:

"Grytan var god men blaskig, jag lät min puttra utan lock för att få lite av vätskan att koka in men behövde ändå reda av med en 1 tsk maizena utrört i lite vatten. När jag lagar grytan nästa gång ska jag addera till bambuskott och vattenkastanjer för att få lite mer crisp i grytan för det behövs tycker jag." -Monika Hallberg, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    fläskkarré eller lårfilé av kyckling
  • 2msk
    ljus soja
  • 1msk
    finriven ingefära
  • 1st
    krossat citrongräs
  • 1-2msk
    röd curry
  • 1klyfta(or)
    vitlök, pressad
  • 1burk(ar)
    kokosgrädde
  • 2msk
    fisksås
  • 4st
    finstrimlade limeblad eller 1 tsk finrivet limeskal
  • 1-2tsk
    socker
  • 1msk
    pressad lime
  • 1dl
    blad thaibasilika eller koriander

Så lagar du

1. Putsa köttet och skär i munsbitar. Blanda med sojan. Låt marinera minst 20 minuter upp till en timme.

2. Rör om ordentligt i burken med kokosgrädde. Hetta upp två tredjedelar av kokosgrädden med ingefära, citrongräs, curry, vitlök och fisksås.

3. Rör ner en tredjedel av köttet i taget och låt koka upp mellan. Slå på en skvätt vatten om det behövs för att täcka. Låt puttra under lock i ungefär tio minuter tills köttet är mört.

4. Blanda ner fisksås, limeblad socker och pressad lime. Tillsätt den sista kokosgrädden. Rör ner thaibasilikan.

Lisa Förare Winbladh

Dela det här receptet med dina vänner!